Bavarske kifle
Sastojci:
- 1kg brašna
- 1 kvasac (40g)
- 500ml mlijeka
- 2 kašike jogurta
- 150gr margarina
- Kašičica soli
- 1l ključale vode
- 1 kesica sode bikarbone
Priprema:
1. Izdrobiti kvasac, dodati dvije kašike šećera i malo brašna;
2. Prelijte sa 300 ml blago toplog mlijeka i ostavite da odstoji 10 minuta;
3. Istopiti margarin;
4. Sastaviti sve stojke i umijesiti tijesto;
5. Ostavtiti 20-30 minuta da se duplira;
6. U šerpicu usuti vodu, kada proključa dodati sodu bikarbonu;
7. Napraviti kiflice i stavti ih u ključalu vodu na 1 minut;
8. Ubaciti ih da se peku u predhodno zagrijanu rernu na 180;
9. Nakon 10 minuta pečenja, premazati sa malo margarina i peći dok ne dobiju blago zlatnu boju.
Prijatno!




Comments
Post a Comment