Bavarske kifle

Sastojci:
  • 1kg brašna
  • 1 kvasac (40g)
  • 500ml mlijeka
  • 2 kašike jogurta 
  • 150gr margarina
  • Kašičica soli
  • 1l ključale vode
  • 1 kesica sode bikarbone
                                                     
Priprema:

   1. Izdrobiti kvasac, dodati dvije kašike šećera i malo brašna;

   2. Prelijte sa 300 ml blago toplog mlijeka i ostavite da odstoji 10 minuta;

   3. Istopiti margarin;

   4. Sastaviti sve stojke i umijesiti tijesto;

   5. Ostavtiti 20-30 minuta da se duplira;

   6. U šerpicu usuti vodu, kada proključa dodati sodu bikarbonu;

   7. Napraviti kiflice i stavti ih u ključalu vodu na 1 minut;

   8. Ubaciti ih da se peku u predhodno zagrijanu rernu na 180;

   9. Nakon 10 minuta pečenja, premazati sa malo margarina i peći dok ne dobiju blago zlatnu boju. 



Prijatno!

Comments

Popular posts from this blog

Kako iskoristiti karantin za razvoj i usavršavanje?

Alkohol u kozmetici. Izbjegavati ili ipak ne?

Čokoladna pogača