Kako iskoristiti karantin za razvoj i usavršavanje?

U početku ovog haosa, hvatala sam sebe kako do iznemoglosti tražim nove informacije i istražujem o novonastaloj situaciji, što bi za rezultat imalo samo moju nervozu i neraspoloženje. Čim bih otvorila oči, otvarala bih sajt sa friškim informacijama i time započinjala novi dan. Kome to pomaže? Da li ćemo na taj način nešto promijeniti? Zašto komplikujemo život radeći sebi ovakve stvari? Sve ove teme su za stručna lica, te nemam namjeru da se njima bavim. Jedna je stvar biti informisan i u toku, potpuno druga gubitak razuma, padanje u ponor nervoze i haosa.






Spremila sam vam listu zanimljivog sadržaja sa interneta, koja je potpuno besplatna. Sigurna sam da ste neke od ovih ideja već vidjeli, ali predpostavljam da ćete naći neku novu zanimaciju da prekratite karantin i budete koliko toliko raspoloženiji. 

  1. Muzej Versaj
  2. Narodni muzej
  3. Google ture kroz muzeje
  4. 13 domaćih i svjetskih muzeja
  5. Još neki svijetski poznati muzeji
  6. NASA
  7. Atelje 212
  8. Narodno pozorište
  9. 190 svetskih univerziteta omogućilo je besplatno pohađanje 600 kurseva
  10. Razni online kursevi i predavanja iz različitih oblasti koji koriste najprestižniji Univerziteti poput Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Yale i drugi
Ili jednostavno, zaronite duboko u sebe da bi isplivali vaši talenti, koje sigurno imate, a niste imali vremena da se bavite njima. Kada ako ne sada?
Pripremite rođendanske poklone. Ako ste u onoj grupi koja poklone za rođendane, godišnjice i slično, priprema u poslednji trenutak, sada je pravo vrijeme da sve osmislite i obavite planski, online kupovinom, u okviru državnih granica
Isprobajte neki novi recept. Nekako se svi fokusiramo na osnovne namirnice, zašto sebe ograničavati? Pokušajte sastaviti sve omiljene poslastice i napraviti neobičan kolač. Zašto da ne?
I zapamtite jedno, niste sami. Pravo je vrijeme da se usijaju Viber, Skype i WhatsApp. Kontaktirajte svoje najmilije, pogotovo one starije članove porodice i prijatelja. Osmislite načine da ih motivišete ili ukoliko ste u mogućnosti pomozite im oko nabavke namirnica, sitnica koja će njima mnogo značiti. 


Kada krenem od sebe, nedostaje mi mnogo rutina koje nije moguće obavljati u samoizolaciji. Iz tog razloga, krenula sam da smisljam nove ili samo da vise radim na nekim stvarima kojima nisam dala onoliko prostora i vremena koliko mogu u ovom trenutku.
Od malena sam uživala u kupovini lijepih rokovnika u koje bih pisala neke stihove, posle i planove, sedmične zadatke na fakultetu i slično. Sada te redove ispisujem receptima, planovima za obroke, na taj način i odlasci u markete budu lakši, jer sve kupujem planski, a pored toga, ekonomičnije je. 
 U suštini, sve je individualno, svi imamo različite potrebe i različite gledamo na stvari. Ali, zar nije lijepo kada imamo kontrolu nad svojim danom, a ne samo da se predamo i gledamo u plafon? Slažete se sa mnom, zar ne?
Budimo jedni drugima podrška!

Comments

Popular posts from this blog

Alkohol u kozmetici. Izbjegavati ili ipak ne?

Čokoladna pogača